ISTORIJA KLUBA FAMILY FIGHT TEAM

 
Brazilski jiu-jitsu (BJJ) stiže u Srbiju dolaskom Jovana Žerjala 2000 god. iz Francuske. On je istovremeno i osnivač saveza u Srbiji, koji je punopravan član IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation).

Pod njegovim pokroviteljstvom, braća Bojan i Damir Mihajlović, otvaraju klub 2002 god. u Novom Sadu. Održavanjem seminara, redovnim odlascima u Beograd, napornim radom, klub sve više jača i ima sve veći broj pristalica. Članovi “Family Fight Team-a”(FFT) već na prvim takmičenjima ostvaruju zapažene rezultate i to traje i dan danas.
 
 

Leta 2006. god. , Bojan i Dado odlaze u Brazil, u Rio De Janeiro, kolevku BJJ, Grappling iI Mixed Martial Arts (MMA).

Treniraju u jednom od klubova sa najvećom tradicijom u BJJ – Carlson Gracie Academy......

 

 

 

 

 
 
..... i u jednom od najboljih Luta Livre klubova – Renovecao Fight Team (RFT).....
 

 

..... trenirajuci sa nekim od najboljih boraca sadašnjice (Pequeno, Azevedo…) .

 

 
 

   

 

Ostvaruju vidan napredak, prenoseći znanje u Srbiju.

Učesnici su I svetskog prvenstva iste godine.

 

 

 

 

 

 


Ponovni odlazak u kolevku BJJ-a i slobodne borbe - Brazil, omogućio im je da svoje znanje unaprede treninzima u čuvenoj De la Riva Akademiji i radom sa velikim imenima u svetu parterne i slobodne borbe kao što su Daniel D'Dane i Alexandre Pequeno.

Pored toga, donose znanje Luta Livre u Srbiju i ova veština u njima dobija prve i jedine zvanične predstavnike u našoj zemlji.

 

 

 
 
 

 

Borbama u ringu I kavezu, po MMA pravilima, svuda u svetu pa i kod nas, BJJ I Graplling dobijaju sve veču popularnost kao najdominantnije discipline u ovim “borbama bez pravila”.

Boreći se na našim prostorima, ali i u inostranstvu, Bojan I Dado ostvaruju uspehe i doprinose popularizaciji sporta I FFT-a.

   


 

Danas klub ima 60-70 aktivnih članova i mnoštvo uspeha. Stalno se vrši upis novih članova, bez obzira na godine. Kod nas možete trenirati i takmičiti se u bilo kojoj disciplini (BJJ, Grappling, MMA), a možete i trenirati rekreativno.